Domaine du Pesquier

AOC - Gigondas | 2017

22,99 / fles

Rood | | , | Complex

Deze Gigondas maakt zijn wijn volgens doordachte landbouw, dus een cultuur die de natuurlijke ontwikkeling van de plant en grondbewerking eerbiedigt

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 226475001
Smaak Kruiden-groen kreupelhout
Gerecht Vlees met saus, rood vlees, vlees en exotische schotels
Bewaarpotentieel 5 - 7 jaar
Schenktemperatuur 16-18°C

Le Domaine du Pesquier is een ware ontdekking uit AOP Gigondas

Domaine du Pesquier is een van onze ontdekkingen. Het wijnhuis produceert deze wijn uit AOP Gigondas, ten zuiden van de Côtes du Rhône. Voor de liefhebbers van de Côtes du Rhône willen we onze ervaring delen. Domaine du Pesquier is gelegen binnen Gigondas ten noorden van Avignon en Carpentras. Het wijnhuis vertoont de charme van het landschap van het zuiden van Frankrijk en wordt geëxploiteerd door Guy Mathieu Boutière vader en zoon. Het grootste deel van de productie wordt gedaan in AOP Gigondas; ze maken ook wijnen in AOP Vacqueyras en in AOP Côtes du Rhône. Domaine du Pesquier was oorspronkelijk een olijfboerderij. De ontwikkeling van de appellatie Gigondas vanaf 1971 speelde in het voordeel van de wijnproductie. Deze Gigondas maakt zijn wijn volgens doordachte landbouw, dus een cultuur die de natuurlijke ontwikkeling van de plant en grondbewerking eerbiedigt. De terroirs van Domaine du Pesquier worden afgewisseld: het grootste deel zijn klei en kalksteen, de terrassen van Gigondas zijn trouwens grotendeels van rode klei. Een ander deel bestaat uit mergel kalksteen. Een laatste deel kalksteen ligt aan de voet van de prachtige ‘dentelles’ de Montmirail. Zoals bij andere appellaties ten zuiden van de Côtes du Rhône, is Domaine du Pesquier voornamelijk beplant met zwarte grenache, ook met Syrah en Mourvedre. De wijnoogst gebeurt handmatig. Het jaar 2009 werd door de Hachette Wijngids in het bijzonder erkend, waarin de wijn bestempeld werd als ‘zeer geslaagd’. Bij de degustatie heeft de wijn een diepe, robijnrode kleur. De neus doet denken aan kruiden en kreupelhout. De smaak is rond en elegant. Tannines zijn goed geïntegreerd en de afdronk is lang.
Eigenaar
Guy en Mathieu BOUTIERE 4de generatie
Fokken
Bij de vinificatie van deze Gigondas wordt slechts een gedeeltelijke ontsteling uitgevoerd door de stengels te evalueren, vervolgens wordt licht geplet en koude maceratie en fermentatie van meer dan een maand uitgevoerd. De rijping gebeurt in 40hl eiken vaten gedurende 1 jaar op droesem en daarna wordt de montage gedaan met 4/5 in vaten en 1/5 in vaten.
Bodems
Het grootste deel, 14 ha, van Domaine du Pesquier is gelegen op het Gigondas plateau met kalksteen mergel en rode klei. Een deel is gelegen op de hellingen aan de voet van de Dentelles de Montmirail, de bodem is mergel met kalksteen met een overlay van puin, rotsen en kiezels.
Opbrengst
35 hl/ha
Afkomst
Gigondas, Rhone, Frankrijk
Druivensoort(en)
75 % Grenache, 20 % Syrah, 5 % Mourvèdre
Verpakking
Kartonnen doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…