Sauvignon Blanc Terra Noble

Valle Casablanca | 2018

11,99 / fles

Wit | | | Versheid

De Sauvignon Blanc Terra Noble is een witte wijn uit Chili

- Fermeture : Capsule à vis
Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 913359981
Smaak Citroen, citrusvrucht, groene appel
Gerecht Aperitief, gegrilde vis, asperge, gerookte vis
Bewaarpotentieel 3 - 4 jaar
Schenktemperatuur 10°C
Al meer dan 20 jaar produceert Terranoble wijnen in Chili die nobele druivensoorten van het oude continent combineren met de valleien van Chili. Het typische karakter van Chili tussen de zee en de bergen maakt het tot een unieke en goed bewaarde wijngaard. De Maule Valley heeft een warm klimaat en koele nachten. De Terra Noble Sauvignon Blanc in reserva is een zeer frisse wijn. De kleur is bleekgeel met een mooie glans en groene reflecties. De aroma's die voelbaar zijn in de neus zijn die van citrus en groene appel. Het geheel in de mond is erg fris met een goede persistentie.
Fokken
Een rijping van 2 maanden op fijne droesem. We oefenen een selectie van kleine percelen met beperkte opbrengst in een koeler deel van de Maule-vallei; we zorgen ervoor dat we op volle rijpheid oogsten voor een optimaal aromatisch potentieel. Wat betreft de wijnbereiding: de druiven worden ontsteeld en gekoeld voordat ze worden geperst; maceratie van de huid bij 5 ° gedurende 6 uur voor 30% van het sap; bezinken en fermenteren op 15 ° in roestvrijstalen vaten
Bodems
De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de Andes, in een koeler gebied van de Central Valley). De bodem is rijk aan mineralen (van alluviale, colluviale of glaciale oorsprong, vlakke of licht glooiende grond (van 2 tot 10%) en arme klei.
Opbrengst
55 hl/ha
Afkomst
Valle de Casablanca, Valle de Aconcagua, Chili
Druivensoort(en)
100% Sauvignon Blanc
Verpakking
Kartonnen doos
Sluiting
Sluiting draaistop

Andere suggesties…