Chateau La Croizille

AOC - Saint Emilion Grand Cru | 2010

79,99 / fles

Chateau la Croizille, de ontmoeting met een zeldzame wijn

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 206021901
Smaak Zwarte vruchten,kruiden, gerookte toetsen
Gerecht wit vlees, rood vlees, lamsvlees, wild, zachte en harde kazen
Bewaarpotentieel 10-20 jaar
Schenktemperatuur 16-18°C

Chateau la Croizille, de ontmoeting met een zeldzame wijn

Het Chateau la Croizille AOC Saint Emilion Grand Cru. We waren ongeduldig om dit juweeltje van de Saint Emilion-regio te kunnen ontdekken. Château La Croizille is een van de geweldige wijnen die we zelden mogen proeven. Deze wijnen zijn zeldzaam en volledig gericht op kwaliteit. Château La Croizille ligt in de appellatie Saint-Emilion Grand Cru, in Saint-Laurent des Combes op een zuidelijke helling, en wordt 18 maanden gerijpt in nieuwe vaten. De gemiddelde jaarlijkse opbrengst ligt tussen 18 en 25 hl / ha. De oogst en de teelt van de wijnstokken zijn bijzonder selectief.

Beste plek voor wijntoerisme ter wereld voor 2015

Chateau La Croizille heeft onlangs een Moderne Chai gebouwd die voldoet aan nieuwe kwaliteitseisen. Deze kelder biedt met name een prachtig uitzicht op de wijngaard van Saint Emilion. Deze plaats is zo bevoorrecht dat het erkenning heeft gekregen voor zijn speciale karakter voor alle wijneigenschappen in de wereld. Deze geweldige wijn wordt erkend om zijn uitmuntendheid door wijnprofessionals. Andreas Larsson, de beste sommelier ter wereld, kreeg de kans om het te proeven in zijn vintage uit 2010, hij schatte Chateau la Croizille op 91 punten. Bij het proeven is de kleur van deze geweldige St Emilion Grand Cru zo zwart als inkt. De neus van Chateau la Croizille is een explosie van zwart fruit, kruiden met hints van rook. Het boeket is bijzonder complex. In de mond heeft de wijn een subtiele balans en structuur gekoppeld aan de finesse van de tannines. Chateau la Croizille is zowel een wijn als een intense beleving. Het is natuurlijk een wijn om neer te leggen die niet meteen gedronken moet worden voor meer plezier.
Fokken
De oogst is handmatig, het Chateau la Croizille beoefent bladstrippen en groen oogsten. De vinificatie, na volledig ontstelen, gebeurt met een maceratie van 3 tot 5 weken met thermoregulatie door verhitting en streaming. De beste technieken voor het maken en rijpen van wijn worden gecombineerd. Rijping duurt 18 maanden in 100% nieuwe Franse eikenhouten vaten
Bodems
Op een prachtige zuidelijke ligging op de hellingen van een klei-kalkstenen plateau.
Opbrengst
20hl/ha
Afkomst
St-Laurent des Combes, Zuid Oost van St Emilion, Bordeaux, Frankrijk
Druivensoort(en)
70% Merlot, 30% Cabernet-Sauvignon
% alcohol
13 %
Verpakking
Houten doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…