Cabernet Sauvignon Gran Reserva TerraNoble

Valle Colchagua | 2014

15,99 / fles

Rood | | | Fruitig

De Cabernet Sauvignon Gran Reserva TerraNobleis een rode wijn uit Chili

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 916735004
Smaak Rode vruchten, cacao, gegrildesmaak
Gerecht Rood vlees, wit vlees, vlees met saus, wild, zachte en harde kazen
Bewaarpotentieel 5 - 8 jaar
Schenktemperatuur 16 -18°C
Al meer dan 20 jaar produceert Terranoble wijnen in Chili die nobele druivensoorten van het oude continent combineren met de valleien van Chili. Het typische karakter van Chili tussen de zee en de bergen maakt het tot een unieke en goed bewaarde wijngaard. De "Maule Valley", in de grotere Central Valley, geniet van een warm klimaat en koele nachten. De Terra Noble Cabernet Sauvignon Gran Reserva is het kenmerk van speciale aandacht. Bij het proeven heeft de wijn een intense robijnrode kleur. In de neus, rood fruit, tonen van roosteren en cacao. De smaak is goed gestructureerd.
Fokken
De rijping vindt gedurende 12 maanden plaats in Franse vaten, waarvan de helft nieuw is, waarna de wijn 6 maanden in flessen wordt bewaard. De teelt van de wijnstok is het resultaat van een selectie van kleine percelen met beperkte opbrengsten in de Valle de Maule en de Valle de Colchagua. De druiven worden op volle rijpheid geoogst voor een optimaal aromatisch potentieel. Tijdens de wijnbereiding is de ontsteling gedeeltelijk en enkele dagen gevolgd door een paar dagen koude maceratie en fermentatie op 25 °. Daarna een maceratie van 7 dagen. De helft van de perswijn wordt gemengd met vrije uitloopwijn.
Bodems
de wijngaarden liggen aan de voet van de Andes, in een koeler deel van de Central Valley. De grond is arme klei en rijk aan mineralen (van alluviale, colluviale of glaciale oorsprong, vlakke of hellende grond)
Opbrengst
33hl/ha
Afkomst
Central Valley, Valle Colchagua, Chili
Druivensoort(en)
90% cabernet-sauvignon, 10% carmenere
Verpakking
Kartonnen doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…