Carmenere Gran Reserva TerraNoble

Valle Maule | 2017

15,99 / fles

Een rode wijn die zeer gewild is bij liefhebbers van rood vlees

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 916734004
Smaak Vijg, koffie, rijpe zwarte vruchten, kruiden
Gerecht Rood vlees, vlees met saus, wild, wit vlees
Bewaarpotentieel 5 - 8 jaar
Schenktemperatuur 16-18°C
Proef een eersteklas Chileense wijn Al meer dan 20 jaar produceert Terranoble wijnen in Chili die nobele druivensoorten van het oude continent combineren met de valleien van Chili. Het typische karakter van Chili tussen de zee en de bergen maakt het tot een unieke en goed bewaarde wijngaard. De Maule Valley, in de grotere Central Valley, geniet van een warm klimaat en koele nachten. Terra Noble Carmenere Gran Reserva is een wijn die twee Chileense sterktes combineert. Ze hebben er hun eigen gemaakt, deze oude Bordeaux-druivensoort en de Gran Reserva is het teken van speciale aandacht. Bij het proeven heeft deze Carmenere Gran Reserva een intense paarsachtige kleur. Op de neus zien we de kracht en aroma's van vijgen en rijp zwart fruit, kruiden en koffie en branden.
Fokken
De rijping vindt plaats gedurende 12 maanden in Franse vaten, waarvan de helft nieuw is en de andere helft uit wijn. Daarna wordt de wijn 6 maanden bewaard in flessen. De teelt van de wijnstok is het resultaat van een selectie van kleine percelen met beperkte opbrengsten in de Valle de Maule. De druiven worden op volle rijpheid geoogst voor een optimaal aromatisch potentieel. Tijdens de wijnbereiding is het ontstelen gedeeltelijk en een paar dagen gevolgd door koude maceratie. Dan komt de traditionele thermogereguleerde vinificatie en een maceratie van 7 dagen na de gisting. De helft van de perswijn wordt gemengd met vrije uitloopwijn.
Bodems
de wijngaarden liggen aan de voet van de Andes, in een koeler deel van de Central Valley. De grond is arme klei en rijk aan mineralen (van alluviale, colluviale of glaciale oorsprong, vlakke of hellende grond)
Opbrengst
33hl/ha
Afkomst
te San Clemente, in de Maule vallei, 250 km ten zuiden van Santiago, Chili
Druivensoort(en)
96% Carmenère , 4% cabernet-sauvignon
Verpakking
Kartonnen doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…