Chateau Tour Baladoz

AOC - Saint Emilion Grand Cru | 2018

26,36 / fles

Het boeket van deze St Emilion Grand Cru wordt gekenmerkt door geconfitureerd rood fruit en een zeer aangenaam scala van houtachtige noten.

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 206112961
Smaak Rood fruit, rijp fruit,, kersen, cassis, vanille, zoethout, leer.
Gerecht gevogelte, konijn, wit vlees, rood vlees, vlees in saus, klein wild, wild
Bewaarpotentieel 8- 15 jaar
Schenktemperatuur 16-18°C
Tour Baladoz ligt ten zuidoosten van de appellatie Saint-Emilion Grand Cru, in Saint-Laurent-des-Combes. De rode wijn Château Tour Baladoz is een mooi eerbewijs aan de merlot, de dominante druif in Saint-Emilion. Bij het proeven is de Chateau Tour Baladoz donker en intens. Het boeket van deze St Emilion Grand Cru wordt gekenmerkt door geconfitureerd rood fruit en een zeer aangenaam scala van houtachtige noten. In de mond vinden we een wijn met veel body en uiterst verfijnde tannines. Mooie afdronk. Saint-Emilion is een van de belangrijkste regio’s voor de productie van elegante Bordeauxwijnen. Gelegen op de rechteroever van de Dordogne, behoort de stad Saint-Emilion met haar rijke verleden tot het UNESCO-werelderfgoed.
Fokken
De vinificatie tijdens 3 tot 5 weken met temperatuurregeling door afvoer en verwarming. Daarna wordt de rijping gedaan tussen 1 jaar en 1 jaar en 1/2 in nieuwe vaten voor de helft.
Bodems
kalk klei bodem
Opbrengst
45 hl/ha
Afkomst
Saint-Laurent des combes, zuid oost van Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrijk
Druivensoort(en)
80% merlot, 15% cabernet franc, 5% cabernet-sauvignon
% alcohol
13,5 %
Verpakking
Houten doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…