Gourmandises Rosé Domaine de Montine

AOC - Grignan-les-Adhémar | 2019

11,99 / fles

Rosé | | , | Fruitig

Domaine de Montine behoort tot de kern van de producten van de Rhone Terroir.

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 226677021
Smaak Aardbei, framboos
Gerecht Koude vissen, gegrild vis, vleeswaren, sla, voorgerecht met room, gevolgelte, oosterse keuken, wit vlees, barbecue.
Bewaarpotentieel 2 jaar
Schenktemperatuur 10°C

Grignan-les-Adhemar zijn Rhône wijnen met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Domaine de Montine is een eigendom dat we u niet willen onthouden: het gaat om heerlijke wijnen, onder andere wat betreft de verhouding prijs-kwaliteit. We hebben Jean-Louis Monteillet zelf ontmoet; hij heeft een typisch zuidelijk accent, en is eigenaar van Domaine de Montine samen met zijn broer; de familie is er aanwezig sinds drie generaties. Het Domaine is gelegen op de site van een van de boerderijen van het Kasteel van Grignan, dat nog heeft toebehoord aan de familie van Madame de Marquise de Sévigné, in de gemeente van Grignan, in de zuidelijke Rhône-vallei.

Domaine de Montine behoort tot de kern van de producten van de Rhone Terroir.

De broers Monteillet produceren verschillende wijnen in de AOP Grignan-les-Adhemar in Vinsobres, in de Côtes du Rhône regio. Ze combineren dit met andere activiteiten: truffelproductie en lavendel. De familiale productie van Monteillet is doorgegeven aan de volgende generatie: Camille en Melina. De Hachette Wijngids 2015 heeft het jaar 2013 van de roséwijn van Domaine de Montine Gourmandises erkend. Deze rosé heeft ook regelmatig medailles ontvangen op de Concours Général de Paris. De rosé wijnen van Grignan-les-Adhemar combineren (voornamelijk) Grenache en ook Syrah en Cinsault. De combinatie van deze druivensoorten geeft verschillende degustatie mogelijkheden: als aperitief, bij salade gerechten alsook bij charcuterie. De robe is helder met een mooie glans. De frisheid van de neus doet denken aan frambozen en aardbeien, wat bij de degustatie in de mond bevestigd wordt.
Bodems
klei kalksteen gravel
Afkomst
Grignan, te 70 km Noord van Avignon, Rhone, Frankrijk
Druivensoort(en)
70% grenache, 20% syrah, 10% cinsault
Verpakking
Kartonnen doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…