Gourmandises Blanc Domaine de Montine

AOC - Grignan les Adhémar | 2019

11,99 / fles

Het resultaat van verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Côtes du Rhône: Marsanne, Roussanne, Viognier en Clairette, Grenache Blanc en Bourboulenc.

Vinifine - Culture raisonnée
Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 223302021
Smaak Geel fruit, exotisch fruit, geel perzik, citrusvrucht
Gerecht Aperitief, schaal en schelpdieren, koude vissen, vleeswaren, voorgerecht met room, zachte kazen
Bewaarpotentieel 3 jaar
Schenktemperatuur 12°C

De Gourmandises Wit van Domaine de Montine is een succesvolle wijn met goede prijs-kwaliteitverhouding

Domaine de Montine is gelegen in de gemeente Grignan aan het begin van de Zuiderse Rhône vallei. Het wijnhuis is familiaal eigendom van de broers Monteillet. De twee broers vervullen diversefuncties: wijnproducent op een prachtig landgoed van 60 hectare, truffelkwekers en lavendelkwekers. Domaine de Montine is een familiebedrijf sinds drie generaties; de nieuwe generatie wordt vertegenwoordigd door Camille en Melina. Het eigendom is gelegen op het terrein van een boerderij van het kasteel van Grignan. De broers Monteillet bieden verschillende wijnen aan in de Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Grignan-Les-Adhemar en ook Vinsobres. Het wijnhuis is er in geslaagd om een referentie te worden in de Grignan streek, wat ook professioneel erkend wordt, bijvoorbeeld op de Concours Général Agricole in Parijs of in de Hachette Wijngids. Deze wijn verscheen ook in de Hachette Wijngids 2009 als opmerkelijke wijn (twee sterren) voor het jaar 2007. Vandaar dat we Domaine de Montine hebben bestempeld als een zeer goede referentie in termen van kwaliteit-prijs. Domaine de Montine Gourmandises is een Grignan-les-Adhémar witte wijn, en het resultaat van verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Côtes du Rhône: Marsanne, Roussanne, Viognier en Clairette, Grenache Blanc en Bourboulenc. Bij de degustatie kleurt de robe van de wijn helder en schitterend geel. De neus van deze Gourmandises wit doet denken aan exotisch fruit en geel fruit, zoals abrikozen. In de mond is hij zeer verfrissend met een mooie afdronk. Hij past perfect als aperitief of is heerlijk bij geitenkaas!
Eigenaar
Familiale eigendom van gebroeders Jean-Luc en Claudy Monteillet sinds 3 generaties
Fokken
De Gourmandises du Domaine de Montine worden geproduceerd door een strikte sortering van de oogst met directe ontstelen en persen. Fermentatie en vinificatie duurt ongeveer 15 dagen in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling.
Bodems
zand bodem
Opbrengst
30-52 hl/ha
Afkomst
Grignan, à 70 km au Nord d’Avignon, Rhone, Frankrijk
Druivensoort(en)
25% roussanne, 25% marsanne, 25% viognier, 25% clairette
Verpakking
Kartonnen doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…