Chateau de France Blanc

AOC - Pessac Leognan | 2013

33,99 / fles

Dit is een prestigieuze wijn en dus één van onze Coups de Coeur.

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 203141011
Smaak Floraal, citrusvruchten, exotisch fruit, nootmuskaat, vanille
Gerecht zeevruchten, kreeft, visgerechten, gegrilde vis, saus, paté en terrines, stoofschotels, zachte kazen
Bewaarpotentieel 8 - 10 jaar
Schenktemperatuur 12°C

Liefhebbers van witte wijnen zullen de wijnen waarderen uit AOC Pessac-Léognan in de regio Graves ten zuiden van Bordeaux.

Chateau de France vertegenwoordigt deze appellatie uitstekend. Gelegen inde gemeente Leognan, naast Chateau de Fieuzal, een Grand Cru Classé, produceert Chateau de France witte en rode wijn. Bernard Thomassin beheert samen met zijn zoon Arnaud dit prestigieuze Chateau. Chateau de France is regelmatig in de prijzen gevallen dankzij de kwaliteit van hun Pessac Leognan. Het succes van Chateau de France vindt zijn verklaring in het professionalisme en de passie om een grote Pessac Leognan te produceren. De rode wijn van Chateau de France, en in het bijzonder het jaar 2011, werd bekroond met succes en is beschouwd als een uitstekende wijn (2 sterren) door de Hachette Wijngids 2015. De witte wijn van Chateau de France is ook regelmatig erkend met 1 of 2 sterren in de Hachette Wijngids zoals respectievelijk in 2012 en in 2013 voor de jaren 2009 en 2010. De oogst gebeurt handmatig. Het wijneigendom past doordachte landbouw toe en heeft dus een ecologische basis. De wijnmakerij en de wijnkelder zijn schitterend en modern.

Dit is een prestigieuze wijn en dus één van onze Coups de Coeur.

TIjdens de degustatie heeft Chateau de France wit een lichtgele kleur en een neus die fruitige aroma’s en citrus smaken combineert met een vleugje exotische vruchten. In de mond vinden we dezelfde complexiteit terug met een krachtige aanval en aangenaam fluwelig. Deze wijn mag worden gedronken na een paar jaar, maar kan ook bewaren gedurende 8 tot 10 jaar in een goede kelder voor de goede jaren. We raden aan om deze witte Chateau de France te drinken met vis in een sausgerecht of met Sint-Jacobs schelpen.
Opbrengst
52 hl/ha
Afkomst
Leognan, Pessac-leognan, Bordeaux, Frankrijk
Druivensoort(en)
70% sauvignon, 30% sémillon
% alcohol
13 %
Verpakking
Houten doos
Sluiting
Flesdop

Andere suggesties…