Guillaman Moelleux « Frisson d’automne »

IGP - Côtes de Gascogne | 2018

8,89 / fles

Deze wijn heeft een waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding!

Formaat :

In stock. Bestel nu en levering 2-3 werkdagen

Ref. : 183049913
Smaak Moelleux, honing, konfijten
Gerecht Aperitief, foie gras, blauwe kaas, dessert
Bewaarpotentieel 5 - 6 jaar
Schenktemperatuur 11-13°C

Frisson d’Automne onthult de Gros en Petit Manseng

Domaine Guillaman stelt een "Frisson d'Automne" voor uit de zoete Côtes de Gascogne. We kunnen niet voorbij deze wijn die heerlijk is binnen de categorie van zoete witte wijnen. Hij is geproduceerd uit een meerderheid van Gros Manseng en een minderheid Petit Manseng. Beide druivensoorten zijn typisch voor de Sud-Ouest.

De kenners zijn bekend met deze soort druivenvariëteiten

De amateurs van ontdekkingen en de experts nog meer houden ervan competitie aan te gaan met de grote zoete Bordeaux, vandaar de verrassende mengeling van Gros Manseng en Petit Manseng. De traditionele appellatie van deze zeldzame druivensoort is de Pacherenc van Vic Bihl. Desalniettemin zijn we erin geslaagd om verder ten noorden van deze appellatie, ‘Frissons D’Automne’ te vinden. Deze zoete wijn is het resultaat van een late oogst (begin november!) van overrijpe druiven. De droge en warme herfst laat toe de druiven op de wijnstok te laten overrijpen . Dit is een wijn die jong wordt gedronken, hoewel die ook een paar jaar mag verouderen.

Deze wijn heeft een waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding!

Frisson d’Automne van Domaine Guillaman is een revelatie die zowel voor de smaakpapillen als de portemonnee positief uitvalt: Pacherenc van Vic Bihl wordt verkocht tussen de €10 en €20 per fles (75cl), terwijl we hier de heerlijke mengeling van Gros en Petit Manseng voor een zeer interessante prijs aanbieden. Bij de degustatie, brengt hij een goed evenwicht tussen zoetheid en frisheid met toetsen van gekonfijt fruit, kweepeer en honing. In de mond heeft hij aroma's van peren, abrikozen en gekonfijt fruit. Wij raden hem aan bij gerechten zoals foie gras en desserts op basis van noten, hoewel hij ook kan smaken bij Oosterse gerechten. Zeker uit te proberen!
Eigenaar
Dominique Ferret en 6de generatie van wijnboeren
Fokken
De cultuur in de wijngaarde wordt gedaan met het gras van een rij op twee. De oogst is gemaakt met overrijpe druiven, het domein oefent een maceratie van de huid uit van 12 uur en tenslotte een koude stabilisatie gedurende 12 dagen bij 5 ° C. De rijping gebeurt op fijne droesem gedurende ongeveer 2 maanden.
Bodems
Klei kalk bodem
Opbrengst
60 hl/ha
Afkomst
Gondrin, Gascogne
Druivensoort(en)
85 % Gros manseng, 15% petit manseng
Verpakking
Kartonnen doos
Sluiting
Flesdop